Home
Robert Sluijk

Gorinchem – 8-10-2017 – Voorafgaand aan de wedstrijd was er bij SVW tweemaal goed nieuws te melden. Elftalleider Robert Sluijk zat voor de 250e keer in die functie op de bank van de streepjes, tijdens een competitiewedstrijd. Verder keerde Menno Dekker, terug na een kort avontuur in de jeugdopleiding van NAC Breda, weer terug in de basis van de Gorcumse 2e klasser.

Dan de wedstrijd zelf. SVW flitste vanmiddag op het druilerige sportpark Molenburg uit de startblokken. In de 6e minuut had Denzel Libretto de 1-0 al op de schoen. Na goed doorgaan van Menno Dekker kon SVW in een man meer-situatie op het Trichtse doel af. Libretto legde de bal echter niet breed, maar schoot zelf, recht op de Trichtse doelman. Zes minuten later was het alsnog raak. Tugay Tursucu werd op links de diepte in gestuurd en joeg de bal in de verre hoek binnen, 1-0. De voorsprong was echter van korte duur. Marijn Bransen kapte en schoot namens Tricht de bal in de korte hoek raak, 1-1. Een minuut later stond de score en daarmee de wedstrijd volledig op zijn kop. Ramon van Soelen ontving de bal vogelvrij op rechts en schoot beheerst binnen, 1-2. SVW leek de kluts kwijt en ontsnapte vlak voor rust nog aan de 1-3, toen de bal na een scrimmage op de lat plofte.

Na rust pakte SVW het goede spel van het eerste kwartier weer op. Libretto had op het uur een goede kans om de gelijkmaker binnen te prikken, maar wist het net niet te vinden. Een minuut later lukte dat wel via invaller Nabil Kadiwahabi. Na een prima voorzet vanaf de rechterflank schoot hij van dichtbij de gelijkmaker tegen de touwen, 2-2. Voor de zoveelste keer deze competitie werd een spelhervatting SVW fataal. Een vrije trap vlak buiten de zestien viel met enig fortuin voor de voeten van Kevin van Burk, die de 2-3 binnnen wist te glijden. De 2-4 van Leonardo Aguiar was slechts voor de statistieken.

Volgende week krijgt SVW een lastige klus voor de kiezen. Het gaat dan op bezoek bij het nog ongeslagen Almkerk, dat derde staat op de ranglijst. De aftrap bij Almkerk – SVW is om 14.30 uur.

Zaterdag 7 oktober 2017
SVW – Tricht 2-4 (1-2)
12. Tugay Tursucu 1-0
17. Marijn Bransen 1-1
18. Ramon van Soelen 1-2
63. Nabil Kadiwahabi 2-2
80. Kevin van Burk 2-3
86. Leonardo Aguiar 2-4