Home

Gorinchem – 6-10-2017 – Op donderdag 19 en zaterdag 21 oktober komen Guus en Joop van de werkgroep Vesting Gorinchem langs. Tijdens Koffie met… op donderdag 19 oktober vertellen de heren alles over het Garnizoen Gorinchem. Tussen 10.30 en 12.00 uur.

Op zaterdag 21 oktober tijdens Opa, vertel eens.., tussen 10.00 en 12.00 uur, zijn alle opa’s en hun kleinkinderen welkom om te vertellen over hun tijd met het Garnizoen Gorinchem.

© Foto: GP-foto – bronvermelding verplicht (niet voor commercieel gebruik)

“In 1955 werd de Willemskazerne de werkruimte van het 105e verbindingsbataljon. Deze eenheid van de Koninklijke Landmacht hield zich tijdens de Koude Oorlog bezig met het afluisteren, decoderen en analyseren van de legerberichten van de Sovjet-Unie. En later van het Warschaupact. In 1967 werd het Garnizoen opgeheven en verhuisde de eenheid naar een militair kamp in Eibergen. Hiermee kwam er een einde aan een bijzondere geschiedenis…”

Meer weten over deze spannende tijd in Vestingstad Gorinchem of zelf je verhaal vertellen? Kom gezellig langs op 19 en 21 oktober! Wij zijn erg benieuwd!