Home
Foto: Twitter HansFreije‏ @HansFreije

Gorinchem – 6-10-2017 – Tijdens de Maatschappelijke Beursvloer is de eerste MBO AWARD uitgereikt aan Corbion.Op 4 oktober jl. verhandelden bedrijven en maatschappelijke organisaties spullen, menskracht en adviezen. De tweede Gorcumse Maatschappelijke Beursvloer leverde weer verrassende samenwerkingen op van verenigingen en stichtingen met het lokale bedrijfsleven.

Al voor de officiële opening met gongslag door wethouder Eva Dansen werd er al druk gehandeld tussen de diverse deelnemers. Vergaderruimte in ruil voor een workshop; tafels met bijpassende stoelen en bureaus voor een ontmoetingsruimte; advertentiemogelijkheden voor goede doelen; 15 kilo pepernoten voor een Sinterklaasfeest en nog veel meer. Er werd kortom, in alles gehandeld behalve geld.

De eerste MBO AWARD wisselbeker werd uitgereikt door Martijn Spijk, bestuursvoorzitter van de Rabobank. Alle genomineerden: Heers, Hoogstraten Verpakking, Kringloop Gorinchem, Poort6, Putters Advocatuur, Corbion, Tredion en VGZ werden hartelijk bedankt voor hun inzet voor lokaal hergebruik, advies en steun aan de Gorcumse samenleving. Namens Corbion nam Ellen Sterk de wisselbokaal en certificaat in ontvangst. Zij riep Gorcumse ondernemers en met name de grote Gorinchemse bedrijven, op om mee te doen. ‘Het is een kleine moeite, maar met een groot effect. Samen moeten we Gorinchem overeind houden. Kom aan boord. Het hoeft niet met grote bijdragen, alle beetjes helpen. ‘

Om 18.30 uur werd met een slag op de gong de handel stil gelegd. Stadsomroeper Roy Grünewald feliciteerde AVRES en de werkgroep Vesting Gorinchem met de Match van de Dag. AVRES/ Behouden Vaart helpt met de bouw van een toegangsdeur voor de VIS-kazemat aan de Vijfde Uitgang. De Vestingwerkgroep was hier al langer naar op zoek. Een hele mooie lokale oplossing .Gorinchem mag trots zijn op 41 matches met een gezamenlijke maatschappelijke waarde van €30.991,-

Over de Gorinchemse Uitdaging
De Gorinchemse Uitdaging is een bedrijvennetwerk dat Gorcumse verenigingen en stichtingen belangeloos steunt. De Uitdaging bemiddelt bijvoorbeeld voor spullen, extra handjes, creativiteit en deskundig advies, altijd met gesloten beurs. Het uitgangspunt is versterking van de lokale samenleving.

foto: Cees van Meerten

 

Please follow and like us:
onpost_follow