Home

Gorinchem – 5-10-2017 – Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) start op 10 oktober met het versturen van jodiumtabletten naar 1,2 miljoen huishoudens in Nederland, ook naar Gorinchem. Dit duurt naar verwachting twee weken.

Het ministerie van VWS biedt de tabletten aan om ons land goed voor te bereiden op een mogelijk kernongeval, net zoals we ons voorbereiden op andere mogelijke incidenten. Nederland volgt hierbij de afspraken die zijn gemaakt met buurlanden Duitsland en België.

Jodiumtabletten per post
Kinderen tot 18 jaar hebben de meeste kans op het krijgen van schildklierkanker door de opname van radioactief jodium via de schildklier. Daarom krijgen alle kinderen tot 18 jaar jodiumtabletten als zij tot 100 kilometer afstand van een kerncentrale wonen. Deze worden per post verstuurd.

Apotheek
Vrouwen (van alle leeftijden) die op het moment van een kernongeval zwanger zijn, beschermen naast zichzelf, ook hun ongeboren kind als zij zelf de vereiste dosis jodiumtabletten innemen. U kunt de tabletten vanaf de tweede week van oktober kopen bij apotheek en/of drogist. De adviesprijs voor de tabletten is € 2,95.

Meer informatie over de jodiumtabletten: www.waaromkrijgikjodiumtabletten.nl

Please follow and like us:
onpost_follow