Home

Gorinchem – 22 -9-2017 – Op zondag 8 oktober organiseert de Culturele Route Gorinchem een Torenevent. Dit omdat de Toren van Gorinchem 500 jaar bestaat. Het is een mooie afsluiting van een jaar vol activiteiten rondom de Toren.

Centraal bij het Torenevent staan de schoolkinderen die meegedaan hebben aan de teken, schilder en bouwwedstrijd. Hun werken zullen op verschillende locaties van de route worden geëxposeerd. Op de dag van het Torenevent zijn er routes beschikbaar bij de locaties van de Culturele Route waarop staat waar de kinderen hun inzending terug kunnen vinden.

Verder zijn er allerlei activiteiten en exposities die met bouwen en torens te maken hebben. Hieronder volgt een korte opsomming.

In Molen de Hoop zijn Torens van kinderen te zien.

Bij Syndion Outsider Art zijn ze druk in de weer geweest met het zagen, schilderen, tekenen en bouwen van Torens. De Torens gemaakt door de deelnemers van Syndion worden tentoongesteld.

Marco van Trigt exposeert met een object bij het Hendrick Hamel Museum.

Bij de Bank van Noppes kunnen de kinderen Torens bouwen onder begeleiding. De Torens moeten zo hoog mogelijk worden en Nel den Buitelaar exposeert haar architectuurfoto’s .

Vera Galis exposeert met object en haar oeuvre boek bij Boekhandel Cursief.

Hilma Bruinsma leest het door haar geschreven verhaal Weerhaan voor uit het grote Torenboek en op de Etage zal werk van Anja Kok te zien zijn.

In de Toren, natuurlijk de centrale plek tijdens dit event is het meezingcafé aanwezig. Kinderen en ouders kunnen aansluiten bij Donna Bastiaans en Inge Elmendorp en meezingen. Je stem heeft nog nooit zo mooi geklonken!

Ron de Regt exposeert foto’s bij La Caponnière.

En ‘last but not least’, bij Stichting Toets, Buiten de Waterpoort is werk te zien van keramiste Silene van Waveren. Stichting Toets is een atelier voor clavelcimbel, clavichord en kleinorgelbouw en heel leuk om eens met kinderen naar toe te gaan.

Zet in je agenda Torenevent zondag 8 oktober van 13.00 tot 17.00 uur in de binnenstad van Gorinchem. Meer info: www.cultureleroute.nl

 

 

 

Please follow and like us:
onpost_follow