Home
Gezagvoerder Arco
@GZW_Arco

Gorinchem – 26-9-2017 – Dinsdagmorgen kwam veerpont “Gorinchem 10” in aanvaring met een vrachtschip, geladen met gips. De veerpont raakte hierbij zwaar beschadigd. Op het moment van de aanvaring waren er geen passagiers aan boord. Dit alles vond plaats omstreeks 7.30 uur.
De kapitein en een matroos van de veerpont liepen enkele verwondingen op. Beiden zijn ter observatie naar het Beatrix ziekenhuis in Gorinchem overgebracht. De pont was op weg naar Werkendam om de eerste klanten (voornamelijk scholieren) te gaan vervoeren naar Gorinchem

Het vrachtschip raakte minder beschadigd en er vielen oog geen gewonden aan boord. Beide schepen liepen geen lekkage op. Burgemeester Melissant vertelde aan RTV Rijnmond dat de schipper de macht over het roer verloor omdat hij plotseling onwel werd. Bij de botsing wist de matroos de pont stabiel te krijgen. De “Gorinchem 10” was in november al eerder in aanvaring geweest,dit was tijdens een overtocht van Boven-Hardinxveld naar Giessendam.

Dienstregeling
De dienstregeling Gorinchem – Woudrichem is rond 8:45 uur hervat. Op het traject Gorinchem – Sleeuwijk -Werkendam – Hardinxveld is vanaf 10.15 uur de calamiteitendienstregeling opgepakt.
Passagiers van Riveer wordt geadviseerd de website www.riveer.nl en de Riveer app in de gaten te houden voor het laatste nieuws.

Zie RTV Rijnmond voor een video
http://www.rijnmond.nl/nieuws/159625/Twee-gewonden-bij-aanvaring-met-veerpont-bij-Gorinchem?r=nieuws

Please follow and like us:
onpost_follow